Què diuen de nosaltres

Un petit recull de notes de premsa i opinions destacades d’alguns clients que han passat per casa nostra.


Joies sense estrelles

Gener del 2015

Són referents culinaris barcelonins que no han aconseguit, ara per ara, el reconeixement de Michelin El boca-orella i les guies o articles en diaris d’arreu delmónatreuen clients que arribenambuna ruta clara Elogiats fora de casa.

Apareixen recomanats en articles de premsa i guies de diferents llocs del món com a restaurants molt especials de visita obligada per als aficionats a la gastronomia que visiten Barcelona. Per això tenen una clientela que arriba des de diversos racons del planeta amb les idees molt clares sobre aquesta ruta imprescindible en la qual apareixen els seus noms. També estan molt ben valorats per la crítica local i els funciona el boca a boca. Tot i això, no tenen, ara per ara, cap estrella Michelin.

… Tant Albert Ventura, cuiner i propietari del Coure, com Jo Baixas, del Follia, a Sant Joan Despí, fa temps que s’han oblidat de la guia vermella, encara que se saben observats pels seus inspectors. Ventura explica que va deixar d’enviar el formulari després d’aparèixer com a nominat per a la primera estrella en tres edicions seguides. “No és que no m’interessi, ni diré que no m’agradaria tenir estrella, ni de bon tros, però no vull sentir-me pressionat”, diu Ventura. “La sort és que amb o sense estrelles em sento reconegut pels clients, i estic content perquè el restaurant funciona”. Estar en els circuits no és fàcil, i això ho sap Jo Baixas: “De vegades és més senzill atreure clients de Madrid o dels Estats Units que els del costat. Als barcelonins els costa molt animar-se a sortir de la ciutat per anar a sopar. Encara que estiguem a només un pas”.

CRISTINA JOLONCH – LA VANGUARDIA

PLATESELECTOR

Juliol del 2014

Todo pensado. Todo en equilibrio. Un alto nivel de cocina que no os podéis perder. Como condición, un único requisito: la predisposición a querer ser sorprendido. Jo y su equipo se encargarán del resto. Si esto es no ser cuerdo, que nos embargue la locura. La dulce y exquisita locura. (…)

Seguir llegint


TIMEOUT / MÍRIAM DE LAMO

Desembre del 2013

La cuina d’autor d’aquest restaurant de Sant Joan Despí us ofereix dues versions: la més formal, amb plats com Gnoccis de rovelló, crema de carbassa i soufflé de xocolata amb gelat de ceps, la trobareu al restaurant Follia; la de tapes, batejada com a Follia de Pot, us proposa menjar conserves de gran qualitat a base de formatges, pernils i anxoves sense menysprear les patates braves ni les croquetes. Sigui quina sigui la vostra aposta us assegurem que valdrà la pena.


LOS 7 CANÍBALES / PAU ALBORNÀ

Abril del 2010

Sin duda alguna, Jó Baixas es un inconformista, un cocinero que se mueve entre la artesanía y la follia -así se llama ‘locura’ en catalán antiguo-. Nunca ha tenido problema alguno en ponerse el mono de trabajo, y prueba de ello es la remodelación de la masía de su familia, convertida en un restaurante de altos vuelos -para cada vez más, un eterno candidato a la primera estrella de la rácana guía Michelin-, que cuenta con un ambiente magnífico y hasta un huerto precioso que se puede observar desde la mesa gracias a una extraordinaria pared de cristal.

Seguir llegint


OBSERVACIÓN GASTRONÓMICA / PHILIPPE REGOL

Març del 2010

Uno de los restaurantes más bonitos de España se encuentra en Sant Joan Despí a sólo cinco kilómetros de Barcelona. Es el Follia (“Locura” en catalán antiguo) de Josep María Baixas. (…)

Seguir llegint


GOURMET’S. EL PERIÓDICO / PAU ARENÓS

Juliol del 2009

La cocina de Jó Baixas es provocadora (“a veces me la juego”), compleja, intelectualizada y tremendamente sabrosa, apta para comensales con la ESO gastronómica o con másters en alta cocina. (…)

Seguir llegint


VIP GOURMET

Juliol del 2009

“Situado en una casa del siglo XIX maravillosamente reformada, dispone de una cocina a la vista que incorpora una mesa para los clientes y de un elegante comedor de cristal con vistas al jardín de plantas aromáticas. Su chef Josep Ma Baixas, elabora una cocina creativa de autor, innovadora y sorprendente pero respetuosa con la tradición.”